Hireheroes

Betekenis: Screening

Wat is screening?

Screening, ook wel pre-selectie genoemd, is het proces waarbij de ontvangen sollicitaties en CV's van kandidaten worden beoordeeld en beoordeeld op basis van vooraf bepaalde criteria om te bepalen welke kandidaten het meest geschikt zijn voor een bepaalde functie of vacature.

Het doel van screening is om een eerste selectie te maken van kandidaten voordat ze worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit helpt om de tijd en middelen van de organisatie efficiënter te gebruiken en de beste kandidaten te identificeren voor verdere evaluatie.

Screening kan worden uitgevoerd door recruiters, HR-medewerkers of hiring managers en kan handmatig of met behulp van geautomatiseerde systemen worden uitgevoerd. Bij handmatige screening worden de sollicitaties en CV's handmatig beoordeeld en beoordeeld op basis van vooraf bepaalde criteria, terwijl geautomatiseerde screening wordt uitgevoerd met behulp van software die CV's en sollicitaties scant op specifieke zoekwoorden en criteria.

Het screeningproces kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en eisen van de organisatie en kan verschillen afhankelijk van de aard van de functie of vacature. Het is een belangrijk onderdeel van het recruitmentproces en helpt bij het identificeren van de meest geschikte kandidaten voor verdere evaluatie en selectie.

Reactie plaatsen