Hireheroes

Betekenis: Werving

Wat is werving?

Werving is het proces van het aantrekken en selecteren van geschikte kandidaten voor openstaande functies binnen een organisatie. Dit proces begint bij het in kaart brengen van de behoeften van de organisatie, zoals het aantal openstaande vacatures en de specifieke functie-eisen. Vervolgens worden er verschillende strategie├źn ingezet om de juiste kandidaten aan te trekken, zoals het plaatsen van vacatures op online vacaturesites, social media en andere online platforms, of door het inzetten van een recruitmentbureau.

Wanneer er geschikte kandidaten zijn aangetrokken, worden deze gescreend en beoordeeld op basis van hun kwalificaties, werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals het voeren van sollicitatiegesprekken, het afnemen van assessments en het inwinnen van referenties.

Na het selectieproces wordt de beste kandidaat gekozen en wordt er een arbeidscontract opgesteld. Het wervingsproces eindigt echter niet bij het aanstellen van een nieuwe medewerker. Het is belangrijk om ook na de aanstelling van een nieuwe medewerker te blijven investeren in zijn of haar ontwikkeling, bijvoorbeeld door middel van trainingen en coaching, om zo de betrokkenheid en productiviteit te vergroten en de retentie te verbeteren.

Kortom, werving is een belangrijk proces binnen een organisatie dat ervoor zorgt dat de juiste mensen op de juiste plekken worden geplaatst. Door een zorgvuldig wervingsproces te volgen, kan een organisatie zorgen voor een sterk team van gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.

Reactie plaatsen