Hireheroes

Betekenis: Retentie

Wat is retentie?

Retentie, ook wel employee retention genoemd, is het vermogen van een organisatie om haar medewerkers te behouden. Retentie heeft betrekking op het vermogen van een organisatie om medewerkers tevreden te stellen, te motiveren en te betrekken bij de organisatie, zodat ze bereid zijn om voor langere tijd bij de organisatie te blijven werken.

Een hoge retentiegraad is belangrijk voor organisaties omdat het kostbaar is om medewerkers te vervangen. Wanneer medewerkers het bedrijf verlaten, kan dit leiden tot extra kosten voor het werven en opleiden van nieuwe medewerkers, en kan het ook leiden tot een verlies van kennis en expertise binnen de organisatie.

Retentie kan worden verbeterd door het bieden van goede arbeidsvoorwaarden, zoals een passend salaris, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden en een goede werkomgeving. Ook kan het bieden van een goede werk-privébalans en het hebben van een sterke bedrijfscultuur bijdragen aan het behoud van medewerkers.

Kortom, retentie is het vermogen van een organisatie om haar medewerkers te behouden door hen tevreden te stellen, te motiveren en te betrekken bij de organisatie. Een hoge retentiegraad is belangrijk voor organisaties om kosten te besparen en expertise binnen de organisatie te behouden.

Reactie plaatsen