Verkoopmedewerker

TOTAL ENERGIES NL

Over Total Energies

Opzoek naar meer energie in je werk?

Dan is dit je kans! TotalEnergies wil één van de vijf grote spelers in de energietransitie zijn. Kom werken op één van onze stations en geef jouw carrière een energieboost!

Wil je met ons meedoen?

Wat zoeken wij in jou

Als verkoopmedewerker ben je hét gezicht van het TotalEnergies servicestation. Jouw gastvrijheid is bij ons onmisbaar. Je bent pas tevreden wanneer de klanten met een glimlach de winkel verlaten.

In deze functie heb je te maken met veel verantwoordelijkheden. Zo ben je het ene moment bezig met het afrekenen van de brandstof van de klanten, maar ze kunnen ook bij jou terecht voor heerlijke koffies, frisdranken of snacks. Verder behoort het netjes houden van de winkel en het buitenterrein ook tot je werkzaamheden. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je collega’s.

Wat vragen wij van jou?

· Je hebt zin om te werken en bent op zoek naar een parttime/fulltime dienstverband;

· Je vindt het niet erg om in de avonduren/weekenden te werken;

· Je bent gastvrij, servicegericht en vindt het leuk om met mensen een praatje te maken;

· Als het nodig is spring je bij op andere locaties in de regio.

Wat bieden wij jou?

· Geweldig salaris (incl. vakantiegeld), afhankelijk van leeftijd en ervaring;

· Diverse opleidingen en trainingen op het gebied van verkoop, (voedsel)veiligheid en management;

· Reiskostenvergoeding vanaf 10km;

· Volop carrièremogelijkheden;

· Een prettige werkomgeving waarin je onderdeel bent van een gezellig team dat samen met jou de teambonussen wil behalen.

Dit hebben wij jou te bieden

Voordelen werken bij TotalEnergies

Een dag als Verkoop medewerker 

Opstarten

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom vinden we het belangrijk dat je altijd een kwartier voor je dienst aanwezig bent. Op die manier kan je rustig je kleding aandoen, iets te drinken pakken en met je collega’s bijpraten over de situatie op dat moment op het servicestation.  

Zo! Je bent er klaar voor. Laat die werkdag maar komen!

Gasten helpen

Jouw gastvrijheid is onmisbaar op het TotalEnergies servicestation. Je begroet iedere gast netjes en met een stralende glimlach. Je hebt aandacht voor ieders wensen en je staat paraat voor goed advies. Jij bent de reden dat de klanten een praatje en een lekker bak koffie komen halen op het servicestation. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat de gasten volledig verzorgt en voorzien hun reis weer kunnen vervolgen. 

Waar je misschien niet gelijk aan denkt…

Het belangrijkste van je werkzaamheden is het aanspreekpunt zijn voor de gasten en hen van een optimale beleving van het TotalEnergies servicestation voorzien. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Werkzaamheden die hier nog bij komen kijken zijn; de levering van de dag verwerken, de shop aanvullen, schoonmaken en zorgen dat de koffiemachine het blijft doen. Je zal al snel merken dat geen dag hetzelfde is op het TotalEnergies servicestation. 

Je dienst zit er bijna op

In de afgelopen 8 uur heb je lekker gewerkt. Je hebt weer veel gasten blij kunnen maken met jouw serviceverlening/gastvrijheid (?), ze voorzien van advies, het servicestation er weer goed uit laten zien en ook nog eens gelachen met je collega’s. Je hebt een voldaan gevoel en ziet alweer uit naar de volgende dienst!


Sta jij bekend om jouw gastvrijheid? Krijg jij energie van wisselende werkzaamheden in een dynamische omgeving? Dan is werken bij een van onze tankstations misschien iets voor jou! Wij zoeken door heel Nederland naar enthousiaste collega’s die ons part- of fulltime, voor korte van langere periode willen ondersteunen.


Nacht- en feestdagentoeslag

Doorgroeimogelijkheden

Onderscheidend salaris

Spetterend jaarlijks personeelsfeest


Volop carrière mogelijkheden:

Via onze eigen MBO 3 en 4 opleidingen geef je je carrière een energieboost. Start daarom je carrière bij TotalEnergies

Testimonials

De afwisseling in werkzaamheden en werktijden maakt dat geen dag hetzelfde is op het station. Ons doel is de gast met een lach op het gezicht de weg te laten volgen
William - Barista
Ik werk 5 jaar voor TotalEnergies en doorgegroeid naar aankomend naar assistent-stationsmanager”
Fleur - Kassa medewerker
Ik ben in 2012 begonnen als Bakerymedewerker en ben nu Bakerymanger van één de grootste servicestations. Ik vind het leuk de beste service aan onze gasten te bieden
Marjo - Bakerymanger

Laat ons weten dat je bestaat!

Kortom, wil jij bijdragen aan de groei en jezelf verder ontwikkelen in een snelgroeiend bedrijf met een platte organisatie? Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij ons team wilt komen versterken!


Klik hieronder om ons de CV te sturen

Veelgestelde vragen

1. Mobiliteit

Moet ik een auto hebben?

Dat kan verschillen per station waar je gaat werken. De kleinere servicestations in de bebouwde kom en langs N-wegen zijn meestal goed bereikbaar met het OV, scooter of de fiets. Voor de rijkswegservicestations is de auto helaas noodzakelijk en wordt dit daarom in de vacature of tijdens het sollicitatiegesprek aangegeven. 

Zijn er parkeermogelijkheden?

Ja, op de meeste servicestations zijn er voldoende parkeerplekken aanwezig waar jij gebruik van kan maken.

Kan ik een reiskostenvergoeding krijgen?

Je komt er in aanmerking voor de reiskostenvergoeding als je 10 kilometer of meer (gemiddelde afstand enkelreis) van het station woont. 


2. Roosters en werkuren

Wat zijn de werkuren?

Op de meeste servicestations zijn er twee diensten. Een ochtenddienst van 06:00 tot 14:00 uur en een avonddienst van 14:00 tot 22:00 uur. Op drukkere servicestations kan er ook een tussendienst zijn van 10:00 tot 18:00 uur en op station die ’s nachts geopend zijn is er ook een nachtdienst van 22:00 tot 06:00 uur.

Is er een vaste pauze?

Nee, in verband met de drukte op de servicestations is het moeilijk vaste pauzes in te plannen en zijn er dus geen vaste pauzetijden.

Kan ik later of vroeger starten met werken?

Nee, op de servicestations wordt er in ploegendiensten gewerkt. Hierdoor is het niet mogelijk om van de diensttijden af te wijken.

Ik heb kinderen. Kan ik mijn werkuren aan de schooltijd aanpassen?

Nee, de start- en eindtijden van de diensten kunnen helaas niet worden aangepast. 

Is het mogelijk om alleen de ochtend- of nachtdiensten te werken?

Nee, in de regel werk je een mix van ochtend-, dag, -avond en (indien van toepassing) nachtdiensten.

Wanneer weet ik wanner ik moet werken? 

Er wordt met maandroosters gewerkt. Deze worden minimaal 2 weken, maar meestal is dit een maand van tevoren, bekend worden gemaakt. Hierdoor weet je ruim van tevoren welke diensten je draait. 

Ben ik verplicht in de weekenden te werken?

Onze servicestations zijn alle dagen in de week geopend. Hierdoor dien je met je collega’s de weekenddiensten af te wisselen. In de regel zal je daarom twee weekenden in de maand ingeroosterd worden. De overige weekenden heb je vrij. Het kan echter door de drukte of ziekte van collega’s voorkomen dat er hier, in goed overleg met jou, van wordt afgeweken. 

Kan ik worden gevraagd ook nachtdiensten te draaien?

Dit is geheel afhankelijk van het station waar je werkzaam zult zijn. De meerderheid van de servicestations zijn ’s nachts gesloten. Alleen servicestations langs de snelwegen en op doorgangswegen zijn in de regel 24/7 open. 

Verkoopmedewerkers en allround medewerkers dienen op deze locaties ook nachtdiensten te draaien. Bakerymedewerkers en (assistent-) managers meestal niet.

Moet ik op feestdagen werken?

Onze servicestations zijn ook op feestdagen geopend. Hierdoor, is het mogelijk dat je ook op een feestdag wordt ingeroosterd. Bij het inroosteren wordt er echter zo veel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen en voorkeuren. Ook wordt er geprobeerd de diensten zo eerlijk mogelijk over het hele team te verdelen. 

Kan ik zelf bepalen wanneer ik ga werken? 

Nee, her rooster wordt opgemaakt in overleg met je collega’s. Onze servicestations hebben ruime openingstijden en zijn soms zelfs ’s nachts geopend zijn. Alle diensten dienen daarom tussen het bestaande team verdeeld te worden. Daarnaast is het belangrijk dat collega’s het minimale aantal contracturen worden ingeroosterd en dat er voldoende rusttijd tussen de (nacht)diensten wordt geboden. Hierdoor kan er niet altijd rekening worden gehouden met de wensen en voorkeuren van alle collega’s.


3. Salaris

Wat ga ik verdienen?

Het salaris wordt vastgesteld conform de CAO Tankservicestations en Wasbedrijven en kan daarnaast afhankelijk zijn van jouw competenties en de reeds opgedane werkervaring.

Zijn er toeslagen?

Anders dan in de horeca, betalen wij aan onze medewerker toeslagen uit voor het werken in de avond of tijdens de feestdagen. Voor de feestdagen geldt een toeslag van 50%. Tijdens nachtdiensten (tussen 00:00 en 06:00) is er een toeslag van 25% van toepassing.

Wat voor soort contract bieden jullie aan?

Stabiliteit en baanzekerheid vinden wij belangrijk. Hierdoor bieden wij in eerste instantie meestal een Min/Max contract aan waardoor je zekerheid hebt over de minimaal bij ons te werken en uit te betalen uren. Wij werken dus niet met 0-urencontracten. Verder kijken wij na verloop van tijd naar het gemiddelde door jou gewerkte uren en is er mogelijkheid om deze uren vast te zetten danwel flexibel te houden. Dit geheel afhankelijk van de beschikbare uren alsmede jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. 

Is er sprake van proeftijd?

Bij een arbeidsovereenkomst van 6 maanden of korter is er geen proeftijd van toepassing. Bij een contract langer dan 6 maanden of een contract voor onbepaalde tijd (vast contract) is de proeftijd maximaal 2 maanden.

Kan ik een vast contract krijgen?

Jazeker, je hebt bij ons een reëel kans op een vast contract als je goed je werkzaamheden verricht. In de regel start jij bij ons met een contract voor bepaalde tijd van ofwel 7 of 11 maanden. Daarna kan nog twee keer een contract voor bepaalde tijd volgen. Wij streven echter ernaar onze medewerkers die goed functioneren en extra gemotiveerd zijn meer stabiliteit te bieden door hen binnen een periode van 36 maanden een vast contract te geven. 

Zijn er nog andere voordelen?

Jazeker! Er zijn een groot aantal voordelen van onze medewerkers. Er is een tankpas, fietsplan en mega bedrijfsfeest.  Daarnaast kun je gebruik maken van diverse collectiviteitskortingen, neem je deel aan een uitstekend pensioenfonds en kun je met een fikse korting aandelen van TotalEnergies kopen! Tot slot zijn er diverse awards en bonussen voor de best presterende medewerkers. Zo zijn er in het verleden bijvoorbeeld buitenlandsreizen naar zonnige bestemmingen voor onze medewerkers georganiseerd.


4.Werkzaamheden

Hoe word ik ingewerkt?

Wij bieden een inwerkprogramma aan zodat je goed op de hoogte bent van onze diensten en werkprocessen. Tijdens dit inwerkprogramma zullen alle belangrijke aspecten van het werk bij ons aan bod komen. Ook zal je verschillende trainingen zowel klassikaal als digitaal volgen zodat je kennis helemaal up to date is. Daarnaast krijg je toegang tot onze inwerkapp waarin je op elk gewenst moment de werkinstructies kan raadplegen. 

Hoe afwisselend is het werken op een servicestations?

Het werken op een station is zeer afwisselend! Onze medewerkers noemen dit als een van de leukste kenmerken van het werk bij ons! Zo sta je niet alleen achter de kassa en reken je producten af. Je wisselt de werkzaamheden af met het werken in de bakkerij, de shop en het buitenterrein. Je vult de winkelvoorraad en je bent het aanspreekpunt voor elke gast en leverancier en zorgt vooral voor een leuke sfeer op ons station!


Werk ik zelfstandig of in teamverband?

Dit is afhankelijk van de grootte van het station. Op grote locaties wordt er in de ochtend en middag in teamverband gewerkt. Tijdens de nachtdiensten wordt er altijd zelfstandig gewerkt gezien het beperkt aantal klanten. Op de kleinere servicestations ben je vrijwel altijd zelfstandig aan het werk en is de (assistent)manager alleen overdag aanwezig.

Kan ik achter de kassa zitten?

Achter de kassa wordt hoofdzakelijk staand gewerkt. Om de benen en rug te ontlasten is er een werkstoel aanwezig.

Moet ik schoonmaakwerkzaamheden verrichten?

Ja, alle verkoop- en bakery medewerkers moeten schoonmaakwerkzaamheden verrichten. Hier hoort ook het schoonhouden van de personeels- en gastentoiletten en het voorterrein bij.

Kan ik tijdens mijn nachtdienst studeren?

Nee, tijdens de nachtdienst is het belangrijk dat je continue toezicht houdt op het station en het voorterrein. Daarnaast worden er tijdens de nachtdienst diverse taken uitgevoerd zoals het bijvullen van de winkel, schoonmaakwerkzaamheden en licht administratief werk.

Mag ik een hoofddoek dragen?

Jazeker.

Ik ben een aantal jaren niet meer aan het werk, kan ik bij TotalEnergies aan de slag?

Jazeker! Ook als je een aantal jaren niet meer gewerkt hebt en wenst terug te keren naar het werkende leven kunnen wij je helpen. Wij zijn een maatschappelijk betrokken werkgever en daarom door het UWV uitgeroepen tot een werkgever met een gouden hart! Wij helpen daarom graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan!


5. Carrieremogelijkheden

Bieden jullie opleidingsmogelijkheden?

Jazeker! Wij vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk. Daarom bieden wij zowel klassikaal of digitaal diverse trainingen aan o.a. op het gebied van veiligheid en verkooptechnieken zodat kennis van onze medewerkers helemaal up to date is.  


Zijn er doorgroeimogelijkeden?

Heb je ambities en laat je zien wat je in je hebt? Dan zijn er zeker doorgroeimogelijkheden! In een gezamenlijk overleg met onze Talent Developer kan jij bepalen wat het beste bij jou past en wat eventueel de vervolgstappen voor jou zullen zijn.  6. Veiligheid

Krijg ik training op het gebied van veiligheid?

Jazeker! Veiligheid staat bij ons voorop! Tijdens je eerste werkdagen zullen daarom de veiligheidsprocedures goed worden uitgelegd. Daarnaast word je op diverse wijze (digitaal als klassikaal) getraind, zodat je de veiligheid van jezelf, collega’s en gasten kan waarborgen.


Worden servicestations vaak overvallen?

Gelukkig is het aantal overvallen op servicestations de laatste jaren enorm afgenomen doordat er grondig is geïnvesteerd overvalpreventie. Met name door training van medewerkers, hoogwaardige camera- en alarmsystemen en beperkte aanwezigheid van cash geld zijn onze servicestations minder aantrekkelijk geworden voor overvallers. Daarnaast wordt er na 21:00 uur (of in de wintermaanden op een eerder tijdstip) altijd achter kogelwerend glas gewerkt.

Krijg ik bedrijfskleding?

Ja, je zal bedrijfskleding ter leen van ons ontvangen. Daarnaast, zal je naast je bedrijfskleding ook een paar veiligheidsschoenen van het niveau S3 krijgen. Deze schoenen beschikken over een veiligheidsneus- en zool, een anti-slipprofiel en zijn antistatisch.