Over Goboony

Scale-up Goboony is dé Airbnb voor campers en met meer dan 7000 campers in de verhuur ook marktleider in Europa. Deze scale-up is een van de snelstgroeiende bedrijven in de reisbranche (op 1 na snelstgroeiende scale up in de reisbranche in de EU). 

Op dit moment is het Goboony actief in 6 landen in de EU en bestaat het team uit 85 fte.


Eind 2021 heeft Goboony 6 miljoen groeikapitaal opgehaald bij Venture Capital No Such Ventures. Met deze investering zou onder andere een flinke uitbreiding van het team gefinancierd worden. 

Waar liep Goboony tegenaan?

Moeite met het vinden van Personeel

Na de verse investering van No Such Ventures waren er bij Goboony 40 vacatures in te vullen. Deze vacatures werden mondjesmaat ingevuld middels interne recruitment processen en de inzet van promotie via vacature sites.

Invullen van vacatures duurde te lang

Veel vacatures hebben maanden opengestaan. Zowel het vinden van geschikte kandidaten als het uitbreiden van interne capaciteit om kandidaten te vinden was een uitdaging. Dit ten koste van de groei.

Hoge kosten voor snelle oplossingen

Zelf regelen was kosten technisch interessant maar moeilijk met voldoende snelheid op te schalen. Een standaard recruitment bureau inschakelen bleek ook geen optie, wel kwa snelheid maar de kosten die hiermee gemoeid zijn bleken te hoog. Dit zou een te hoge kostenpost met zich meebrengen (22% -30% van het jaarsalaris + vakantiegeld a 8%). Op korte termijn een oplossing maar op de lange termijn zouden deze recruitment kosten een negatieve impact hebben op het aantrekken van talent. Goboony zou dan namelijk niet altijd een competitief salaris aan kunnen bieden.

Interne recruitment capaciteit moeilijk op te schalen

Het vinden van goede recruitment capaciteit intern bleek een net zo grote uitdaging. Recruiters worden momenteel door zo goed als elk bedrijf gezocht en zijn dus schaars. 

De uitdaging voor HireHeroes

  • Bouw een betaalbare & werkende recruitment strategy

  • Vacatures moesten binnen 4 a 8 weken ingevuld worden

  • De in te vullen vacatures waren verspreid over 6 landen ( Nederland, België, Italie, Groot-Brittannië, Frankrijk & Duitsland.

  • Een mix van Operationele & marketing rollen. 

  • Zorg voor een preselectie. Om de capaciteit aan de kant van Goboony niet onnodig in te zetten.

Waar heeft Hire Heroes mee kunnen helpen?

Duidelijke positionering en communicatie

Middels een uitgebreide onboarding hebben we goed begrepen wat Goboony aantrekkelijk maakt voor kandidaten en dit omgevormd naar een communicatieplan. Hiermee lukte het ons kandidaten aan te trekken die volledig aansluiten bij het bedrijf en de cultuur. 

Instroom van kandidaten verviervoudigd

Elke vacature die via HireHeroes open werd gezet ontving binnen 14 dagen voldoende kandidaten om een match te vinden.


In een periode van 8 weken zijn er 15 vacatures ingevuld en nog voldoende kandidaten in de pijplijn.

Solide Pre-screening  

Alle kandidaten die interesse toonde in de vacatures gingen vooraf door een preselectie. Hiermee werd 80% van de kandidaten eruit gefilterd.  

Zo kon de capaciteit aan de kant van Goboony optimaal ingezet worden en werd ook deze bottleneck opgelost.


Eindresultaat

Alle vacatures waren binnen 4 a 8 weken ingevuld. Elke week komen er nieuwe vacatures bij die binnen 48 uur online staan en waar binnen 7 dagen de eerste kandidaten voor aangeleverd worden. 

De recruitment kosten vielen 40% goedkoper uit dan bij traditionele recruitment agency's.

We werken nu als verlengstuk van het Goboony HR/Recruitment team en zorgen ervoor dat nieuwe vacatures ook in de toekomst snel ingevuld kunnen worden. 


We zijn Goboony dankbaar voor deze samenwerking en zien de toekomst met veel plezier tegemoet!


Team HireHeroes