HireHeroes

Betekenis: Referral bonus

Wat is een Referral bonus?

Een referral bonus, ook wel bekend als een verwijzingsbonus, is een beloning die wordt aangeboden aan medewerkers van een organisatie voor het aanbrengen van nieuwe kandidaten die worden aangenomen en in dienst treden bij de organisatie.

Deze bonus wordt vaak gegeven als een incentive om medewerkers aan te moedigen potentiële kandidaten te verwijzen uit hun eigen netwerk, zoals vrienden, familie, voormalige collega's of kennissen, om te solliciteren bij de organisatie. Als de door de medewerker aangedragen kandidaat wordt aangenomen en in dienst treedt, wordt de referral bonus uitbetaald aan de medewerker als beloning voor zijn of haar bijdrage aan het recruitmentproces.

De hoogte van de referral bonus kan variëren, afhankelijk van de organisatie en de functie van de aangedragen kandidaat. Vaak wordt de bonus uitbetaald in de vorm van geld, maar het kan ook andere vormen aannemen, zoals cadeaubonnen, extra verlofdagen of andere incentives.

Het gebruik van referral bonussen kan voordelig zijn voor organisaties, omdat het kan leiden tot het aantrekken van hoogwaardige kandidaten via de netwerken van bestaande medewerkers. Medewerkers worden gemotiveerd om actief te zoeken naar geschikte kandidaten en hen aan te moedigen om te solliciteren bij de organisatie, wat kan resulteren in efficiëntere en effectievere werving.

Reactie plaatsen