Hireheroes

Betekenis: Netwerken

Wat is netwerken?

Netwerken is het proces van het opbouwen en onderhouden van relaties met andere mensen, met als doel om professionele of persoonlijke doelen te bereiken. Het gaat hierbij om het creëren en onderhouden van een breed scala aan contacten binnen de eigen branche, maar ook daarbuiten.

Netwerken kan worden gedaan door middel van persoonlijke ontmoetingen, bijvoorbeeld tijdens conferenties, workshops, borrels of sociale evenementen. Daarnaast wordt er tegenwoordig veel gebruik gemaakt van online netwerken, bijvoorbeeld via LinkedIn, Facebook of Twitter.

Het doel van netwerken kan verschillen van persoon tot persoon, maar meestal heeft het te maken met het vergroten van de kansen op werk, het vinden van nieuwe klanten, het krijgen van nieuwe opdrachten of het vergroten van de naamsbekendheid van een bedrijf of persoon.

Een goed netwerk kan ook bijdragen aan persoonlijke groei, bijvoorbeeld door het delen van kennis en ervaringen met andere professionals, het verkrijgen van nieuwe inzichten en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Het opbouwen en onderhouden van een netwerk kan echter ook tijdrovend en lastig zijn en vereist een zekere mate van sociaal en communicatief vermogen.

Reactie plaatsen