Hireheroes

Betekenis: Human resources

Wat is human resources?

Human resources (HR) is de afdeling binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en de ontwikkeling van het personeelsbestand. De taken van HR omvatten onder andere het aantrekken, selecteren, trainen, beoordelen en belonen van medewerkers.

HR is ook verantwoordelijk voor het creëren van beleid en procedures die betrekking hebben op de arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, gezondheid en veiligheid op het werk, en het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen de organisatie. De afdeling HR is daarnaast betrokken bij het oplossen van arbeidsconflicten en het bieden van ondersteuning aan medewerkers bij persoonlijke of werkgerelateerde problemen.

De rol van HR is in de loop der jaren geëvolueerd van een ondersteunende functie naar een strategische partner van het management. HR-afdelingen zijn tegenwoordig betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van strategieën voor talentmanagement, successieplanning en organisatieontwikkeling.

Kortom, HR is een essentiële functie binnen elke organisatie die zich richt op het beheer en de ontwikkeling van het personeelsbestand en het creëren van beleid en procedures om ervoor te zorgen dat de organisatie optimaal kan presteren en de werknemers tevreden en gemotiveerd blijven.

Reactie plaatsen