Hireheroes

Betekenis: Curriculum Vitae

Wat is een curriculum vitae?

Een curriculum vitae (CV), is een overzicht van de werkervaring, opleiding, vaardigheden en andere relevante informatie van een persoon die solliciteert naar een baan. Het is een belangrijk document dat werkgevers gebruiken om een indruk te krijgen van de kwalificaties van een sollicitant en om te bepalen of hij of zij geschikt is voor de openstaande functie.

Een CV bevat meestal een overzicht van de werkervaring van de sollicitant, inclusief de namen van de werkgevers, de functietitels, de data van indiensttreding en vertrek en de taken en verantwoordelijkheden die werden uitgevoerd tijdens de baan. Het kan ook informatie bevatten over de opleiding van de sollicitant, inclusief de namen van de scholen, de data van afstuderen en de diploma's of certificaten die zijn behaald.

Naast werkervaring en opleiding kan een CV ook vaardigheden en prestaties bevatten die relevant zijn voor de openstaande functie, zoals talenkennis, softwarevaardigheden, leiderschapskwaliteiten en andere professionele kwalificaties.

Een goed geschreven CV kan helpen om de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te vergroten. Het is belangrijk om het CV af te stemmen op de specifieke functie waarvoor wordt gesolliciteerd en om het zo helder en beknopt mogelijk te maken.

Reactie plaatsen