Hireheroes

Betekenis: selectie

Wat is selectie?

Selectie is het proces van het kiezen van de meest geschikte kandidaat uit een groep sollicitanten voor een openstaande functie binnen een organisatie. Het selectieproces vindt plaats nadat er een groep kandidaten is aangetrokken via het wervingsproces.

Tijdens het selectieproces wordt elke sollicitant beoordeeld op basis van hun kwalificaties, werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid, om te bepalen of zij geschikt zijn voor de openstaande functie. Er zijn verschillende methoden en technieken die kunnen worden gebruikt om de sollicitanten te beoordelen, zoals interviews, assessment centers, psychometrische tests en referentiechecks.

Het doel van het selectieproces is om de kandidaat te vinden die het beste past bij de functie-eisen en de organisatiecultuur. Dit betekent dat niet alleen gekeken wordt naar de kwalificaties en werkervaring van de kandidaat, maar ook naar hun persoonlijkheid, waarden en attitudes. Het is belangrijk dat de geselecteerde kandidaat niet alleen gekwalificeerd is voor de functie, maar ook past binnen de bedrijfscultuur en goed kan samenwerken met het bestaande team.

Als het selectieproces succesvol is afgerond, wordt de geselecteerde kandidaat aangeboden om te beginnen bij de organisatie. Een zorgvuldig selectieproces kan helpen om de kans op succesvolle medewerkers te vergroten, en daarmee bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de organisatie.

Reactie plaatsen