Hireheroes

Betekenis: Assessment

Wat is assessment?

Assessment, ook wel beoordeling genoemd, is een proces waarbij de vaardigheden, kennis, persoonlijkheidskenmerken en werkprestaties van kandidaten worden beoordeeld en geëvalueerd om te bepalen of ze geschikt zijn voor een bepaalde functie of rol binnen een organisatie.

Assessments kunnen verschillende vormen aannemen, zoals testen, interviews, rollenspellen, observaties en psychometrische evaluaties. Ze kunnen worden uitgevoerd door recruiters, HR-medewerkers of externe consultants en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en vereisten van de organisatie.

Het doel van een assessment is om een dieper inzicht te krijgen in de vaardigheden, kennis, persoonlijkheidskenmerken en werkprestaties van kandidaten en om de beste kandidaten te selecteren voor een bepaalde functie of rol. Dit helpt organisaties bij het maken van weloverwogen beslissingen over wie ze aanwerven en wie ze afwijzen.

Assessments kunnen zowel voorafgaand aan als na het sollicitatiegesprek worden uitgevoerd, afhankelijk van de wensen van de organisatie en de aard van de functie of rol. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het recruitmentproces en helpen organisaties om de meest geschikte kandidaten te selecteren voor hun behoeften en doelen.

Reactie plaatsen