Betekenis: Wervingspartner

Wat is een wervingspartner?

Een wervingspartner is een organisatie of individu die wordt ingeschakeld om te helpen bij het aantrekken en aannemen van nieuw personeel voor een andere organisatie, meestal op commerciële basis. Wervingspartners kunnen variëren van wervingsbureaus tot headhunters, en ze bieden expertise en diensten om de wervings- en selectieprocessen van hun klanten te verbeteren.

Wat valt onder werving en selectie?

Werving en selectie, vaak afgekort als "W&S," omvatten de processen die worden gebruikt om geschikte kandidaten voor openstaande posities in een organisatie te vinden en te selecteren. Dit omvat onder andere:

 1. Werving: Het aantrekken van potentiële kandidaten, zowel intern als extern, voor openstaande vacatures. Dit kan onder meer betrekking hebben op het plaatsen van vacatures, het gebruik van wervingskanalen, netwerken en employer branding.
 2. Selectie: Het beoordelen en evalueren van kandidaten om te bepalen wie het beste past bij de eisen van de functie. Dit omvat het uitvoeren van sollicitatiegesprekken, het beoordelen van CV's, het afnemen van tests of beoordelingen en referentiecontroles.
 3. Aanname: Het proces van het aannemen van de geselecteerde kandidaat voor de functie, inclusief het aanbieden van het dienstverband en het regelen van de benodigde administratieve stappen.
 4. Onboarding: Het verwelkomen en integreren van de nieuwe medewerker in de organisatie.

Wat doet een werving en selectiebureau?

Een werving en selectiebureau is gespecialiseerd in het assisteren van organisaties bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten voor hun openstaande vacatures. De taken en diensten van een werving en selectiebureau kunnen omvatten:

 • Het werven van kandidaten via verschillende kanalen, waaronder online vacaturesites, netwerken en hun eigen database.
 • Het screenen van CV's en sollicitatiebrieven.
 • Het uitvoeren van interviews en assessments om kandidaten te beoordelen.
 • Het voorstellen van geschikte kandidaten aan de klantorganisatie.
 • Het begeleiden van het wervingsproces, inclusief salarisonderhandelingen en aanbiedingen.
 • Het bieden van advies over arbeidsmarkt- en wervingsstrategieën.

Wat is W&S?

"W&S" is een afkorting voor "Werving en Selectie." Het is een gebruikelijke term die wordt gebruikt om te verwijzen naar het proces van het aantrekken en aannemen van nieuwe medewerkers.

Wat kost werving?

De kosten van werving variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de methode van werving, het niveau van de functie, de locatie en de schaal van de wervingsinspanningen. Enkele van de kosten die verband houden met werving zijn:

 • Wervingsadvertenties: Kosten voor het plaatsen van vacatures op vacaturesites, in gedrukte media of op sociale mediaplatforms.
 • Recruiters en bemiddelaars: Vergoedingen voor wervingsbureaus, headhunters en bemiddelaars, vaak gebaseerd op een percentage van het bruto jaarsalaris van de geplaatste kandidaat.
 • Administratieve kosten: Kosten voor de administratieve afhandeling van het wervingsproces, zoals sollicitatiebeoordeling, interviewreizen, referentiecontroles en achtergrondchecks.
 • Tijd en middelen van het interne personeel: De tijd en middelen die worden besteed aan het wervingsproces door interne HR-teams en managers.

De totale kosten van werving kunnen sterk variëren, en organisaties moeten deze kosten afwegen tegen de voordelen van het vinden van geschikte kandidaten voor hun vacatures.

Reactie plaatsen