HireHeroes

Betekenis: Executive search

Wat is executive search?

Executive search, ook wel bekend als "headhunting", is een gespecialiseerde vorm van werving en selectie die zich richt op het identificeren, benaderen en aantrekken van hooggekwalificeerde kandidaten voor leidinggevende en executive posities binnen organisaties. Het wordt vaak ingezet voor senior managementfuncties, zoals directieleden, CEO's, CFO's, CTO's, en andere topmanagementposities.

Bij executive search wordt er gezocht naar kandidaten die al actief zijn in leidinggevende posities bij andere organisaties, en die mogelijk niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dit vereist een proactieve aanpak waarbij gespecialiseerde executive search bureaus of interne recruitmentteams van organisaties gebruikmaken van hun uitgebreide netwerk, research en expertise om potentiële kandidaten te identificeren en te benaderen.

Executive search kan een complex en tijdsintensief proces zijn, waarbij zorgvuldige selectie, screening en evaluatie van kandidaten plaatsvindt om de best passende kandidaten te vinden voor de specifieke leidinggevende posities. Vertrouwelijkheid en discretie zijn vaak belangrijke aspecten van executive search, omdat kandidaten vaak nog werkzaam zijn bij hun huidige organisatie en de zoektocht naar een nieuwe positie vertrouwelijk moet worden behandeld.

Reactie plaatsen