Hireheroes

Betekenis: Headhunting

Wat is headhunting?

Headhunting, ook wel executive search genoemd, is een wervingsmethode waarbij recruiters actief op zoek gaan naar getalenteerde kandidaten voor een specifieke functie of vacature. In tegenstelling tot traditionele werving, waarbij werkgevers vacatures plaatsen en wachten op sollicitanten, gaat headhunting veel verder om de beste kandidaten te vinden.

Bij headhunting gaan recruiters gericht op zoek naar kandidaten die voldoen aan de specifieke vereisten van een vacature. Ze maken gebruik van hun uitgebreide netwerk en contacten in de industrie om de meest geschikte kandidaten te vinden. Ze benaderen deze kandidaten vervolgens actief om hun interesse te peilen in de functie en het bedrijf.

Headhunting is vooral populair voor het vinden van topkandidaten voor hogere functies in bedrijven, zoals managers, directeuren en executives. Deze kandidaten zijn vaak al werkzaam in vergelijkbare functies bij andere bedrijven en zijn niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Door hen actief te benaderen, kunnen recruiters deze kandidaten overtuigen om over te stappen naar een andere organisatie.

Het voordeel van headhunting is dat werkgevers toegang krijgen tot een pool van hoogwaardige kandidaten die mogelijk niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor nieuwe kansen. Dit kan leiden tot betere aanwervingen en hogere kwaliteit van werknemers.

Headhunting wordt vaak uitgevoerd door gespecialiseerde wervingsbureaus die zich richten op executive search en een uitgebreid netwerk hebben in de industrie. Bedrijven kunnen ook interne recruiters gebruiken om headhunting uit te voeren, maar dit vereist vaak meer middelen en expertise.

Reactie plaatsen