HireHeroes

Betekenis: Recruitment outsourcing

Wat is recruitment outsourcing?

Recruitment outsourcing, ook wel werving uitbesteding genoemd, is het proces waarbij een organisatie de verantwoordelijkheid voor het aantrekken, selecteren en aannemen van nieuw personeel uitbesteedt aan een externe partij. Dit kan worden gedaan via een extern wervingsbureau of een gespecialiseerde dienstverlener voor recruitment.

Bij recruitment outsourcing wordt de externe partij ingehuurd om de volledige of gedeeltelijke wervingscyclus uit te voeren, afhankelijk van de behoeften van de organisatie. Dit kan onder andere het plaatsen van vacatures, het screenen van cv's, het uitvoeren van sollicitatiegesprekken, het uitvoeren van achtergrondcontroles en het aanbieden van arbeidsvoorwaarden omvatten. De externe partij fungeert als een verlengstuk van de interne HR-afdeling van de organisatie en heeft als doel om gekwalificeerde kandidaten te identificeren en aan te trekken om openstaande posities in te vullen.

Recruitment outsourcing kan voordelen bieden, zoals het verminderen van de werklast van de interne HR-afdeling, het vergroten van de toegang tot een breder netwerk van kandidaten, het versnellen van het wervingsproces en het verbeteren van de kwaliteit van de kandidaten die worden gepresenteerd aan de organisatie. Het kan ook kosteneffectiever zijn dan het hebben van een interne recruitmentafdeling, vooral voor organisaties die slechts sporadisch personeel werven.

Reactie plaatsen