HireHeroes

Betekenis: Candidate journey

Wat is Candidate journey?

De kandidatenreis, ook wel de sollicitanten reis genoemd, verwijst naar de verschillende stappen of fasen die een kandidaat doorloopt tijdens het sollicitatieproces bij een organisatie. Het omvat de verschillende interacties en ervaringen die een kandidaat heeft, vanaf het eerste contact met de organisatie tot aan het besluit om wel of niet bij de organisatie te gaan werken.

De kandidatenreis kan variëren afhankelijk van de organisatie en de specifieke wervingsprocedure, maar typisch omvat het de volgende fasen:

  1. Bewustwording: In deze fase komt een kandidaat voor het eerst in aanraking met de organisatie en wordt zich bewust van een openstaande vacature of de mogelijkheid om bij de organisatie te solliciteren. Dit kan gebeuren via verschillende kanalen, zoals de organisatie website, sociale media, vacaturesites of netwerken.
  2. Interesse: Na bewustwording ontwikkelt een kandidaat interesse in de organisatie en de functie. Hij of zij kan meer informatie zoeken over de organisatie, de cultuur, de waarden en de arbeidsvoorwaarden om te bepalen of de functie en de organisatie passen bij zijn of haar behoeften en verwachtingen.
  3. Sollicitatie: In deze fase besluit de kandidaat om daadwerkelijk te solliciteren voor de functie. Dit kan onder andere het indienen van een sollicitatiebrief, een cv en andere relevante documenten omvatten, evenals het invullen van sollicitatieformulieren of online tests.
  4. Selectie: Als de kandidaat wordt geselecteerd voor verdere overweging, kan hij of zij deelnemen aan interviews, assessments, testen of andere selectieactiviteiten. Dit stelt de organisatie in staat om de geschiktheid van de kandidaat te beoordelen en te vergelijken met andere kandidaten.
  5. Besluitvorming: Na het doorlopen van de selectieprocedure maakt de kandidaat een beslissing over het accepteren of afwijzen van een eventueel aanbod van de organisatie. Dit kan afhangen van verschillende factoren, zoals de aangeboden arbeidsvoorwaarden, de locatie, de bedrijfscultuur en andere persoonlijke overwegingen.
  6. Onboarding: Als de kandidaat het aanbod accepteert en wordt aangenomen, begint de onboardingfase waarin de kandidaat wordt geïntegreerd in de organisatie. Dit omvat vaak het verstrekken van informatie, training en begeleiding om de nieuwe medewerker te helpen zich snel aan te passen en productief te worden.

Het begrijpen van de kandidatenreis kan organisaties helpen om het wervingsproces te optimaliseren en een positieve kandidatenervaring te bieden, wat kan bijdragen aan een succesvolle aanwerving en het opbouwen van een positieve werkgeversreputatie.

Reactie plaatsen