Hireheroes

Betekenis: Outplacement

Wat is outplacement?

Outplacement verwijst naar de diensten die worden aangeboden aan werknemers die door een organisatie zijn ontslagen om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan buiten de organisatie. Deze diensten omvatten meestal loopbaanbegeleiding, coaching, trainingen en ondersteuning bij het vinden van vacatures en het sollicitatieproces.

Het doel van outplacement is om werknemers te ondersteunen bij de overgang naar een nieuwe baan en hen te helpen bij het opbouwen van een succesvolle carrière buiten de organisatie. Het biedt werknemers ook emotionele ondersteuning en helpt hen omgaan met de gevolgen van ontslag, zoals stress en verlies van vertrouwen.

Outplacement kan ook voordelen hebben voor werkgevers. Het kan bijdragen aan het behoud van een positieve reputatie en relaties met voormalige werknemers, evenals bijdragen aan de loyaliteit en tevredenheid van huidige werknemers.

Outplacement-diensten worden meestal aangeboden door gespecialiseerde outplacement-bureaus of door HR-afdelingen van organisaties. Het kan worden aangeboden als onderdeel van een ontslagpakket of als een aparte overeenkomst tussen de werkgever en de werknemer.

In het kort, outplacement is een proces van het bieden van ondersteuning en begeleiding aan werknemers die door een organisatie zijn ontslagen om hen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan buiten de organisatie. Het biedt voordelen voor zowel werknemers als werkgevers en kan bijdragen aan het behoud van positieve relaties en reputaties.

Reactie plaatsen