Hireheroes

Betekenis: Loopbaanbegeleiding

Wat is loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding verwijst naar het proces waarbij een professional werknemers helpt bij het plannen en beheren van hun carrière. Het omvat meestal individuele begeleiding, coaching en advies om werknemers te helpen bij het identificeren van hun sterke punten, vaardigheden en interesses, en om hen te begeleiden bij het nemen van beslissingen over hun carrière.

Loopbaanbegeleiding kan ook hulp bieden bij het opstellen van een cv, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden. Het kan nuttig zijn voor werknemers die een carrièreswitch willen maken, hun vaardigheden willen verbeteren of hun carrière willen bevorderen.

Het doel van loopbaanbegeleiding is om werknemers te helpen bij het vinden van een baan waarin ze zich gelukkig, betrokken en succesvol voelen. Het kan ook bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers, en hen helpen bij het bereiken van hun lange-termijn doelen.

Loopbaanbegeleiding wordt vaak aangeboden door gespecialiseerde loopbaanadviseurs, coaches of HR-professionals binnen organisaties. Het kan worden aangeboden als onderdeel van een ontslagpakket, als onderdeel van de ontwikkeling van werknemers of als individuele begeleiding op verzoek van werknemers.

In het kort, loopbaanbegeleiding is het proces van het bieden van individuele begeleiding, coaching en advies aan werknemers om hen te helpen bij het plannen en beheren van hun carrière. Het kan bijdragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en het bereiken van lange-termijn doelen van werknemers.

Reactie plaatsen