HireHeroes

Betekenis: Candidate journey mapping

Wat is candidate journey mapping?

Candidate journey mapping, ook wel bekend als kandidatenreis in kaart brengen, is een strategische aanpak waarbij de ervaringen en interacties van kandidaten gedurende het wervingsproces worden gevisualiseerd en geanalyseerd. Het heeft als doel om inzicht te krijgen in de verschillende touchpoints en emoties die kandidaten ervaren tijdens het sollicitatieproces en om de wervingservaring te optimaliseren.

Bij het in kaart brengen van de kandidatenreis worden de verschillende stappen en fasen van het wervingsproces in kaart gebracht, zoals het eerste contact met de organisatie, het indienen van de sollicitatie, de communicatie met recruiters en hiring managers, de interviews, de evaluatie en feedback, en uiteindelijk de aanbieding van een baan en het onboardingproces.

Door de kandidatenreis in kaart te brengen, kunnen organisaties de ervaringen en behoeften van kandidaten beter begrijpen en identificeren welke touchpoints en momenten in het wervingsproces positief of negatief kunnen zijn. Op basis van deze inzichten kunnen organisaties verbeteringen aanbrengen in het wervingsproces om de kandidatenervaring te verbeteren en kandidaten positief te beïnvloeden.

Candidate journey mapping kan helpen bij het optimaliseren van de employer branding, het versterken van de relaties met kandidaten, het verbeteren van de communicatie en de interactie met kandidaten, en het verhogen van de kans op het aantrekken van de juiste talenten voor de organisatie. Het is een waardevol instrument voor HR- en recruitmentprofessionals om een positieve en effectieve wervingservaring te creëren en kandidaten te betrekken gedurende het hele wervingsproces.


Reactie plaatsen