Hireheroes

Betekenis: Applicant Tracking System

Wat is een Applicant Tracking System?

Een Applicant Tracking System (ATS) is een softwaretoepassing die door werkgevers wordt gebruikt om het wervingsproces te automatiseren en te beheren. ATS-systemen zijn ontworpen om werkgevers te helpen bij het beheren van grote aantallen sollicitaties en CV's die ze ontvangen voor openstaande functies.

Het ATS-systeem biedt werkgevers de mogelijkheid om sollicitaties en CV's te beheren door kandidaten te rangschikken op basis van criteria zoals werkervaring, opleiding, vaardigheden en andere relevante criteria. Het systeem kan ook functies bevatten zoals het plannen van interviews, het bijhouden van communicatie met sollicitanten en het verzenden van geautomatiseerde e-mails.

Werkgevers kunnen ook zoekopdrachten uitvoeren in het ATS-systeem om geschikte kandidaten te vinden die voldoen aan de vereisten van de openstaande functies. ATS-systemen kunnen ook worden geïntegreerd met jobboards en andere wervingskanalen om het proces te stroomlijnen en het beheer van kandidaten te vereenvoudigen.

Voor werkzoekenden kan het ATS-systeem betekenen dat hun sollicitatie door een geautomatiseerd systeem wordt beoordeeld voordat deze door een menselijke recruiter wordt beoordeeld. Het is daarom belangrijk voor sollicitanten om hun CV's en sollicitaties zo te optimaliseren dat ze door het ATS-systeem worden herkend en geselecteerd als een goede match voor de openstaande functie.

Reactie plaatsen