HireHeroes

Betekenis: ATS-implementatie

Wat is ATS-implementatie?

ATS-implementatie staat voor de implementatie van een Applicant Tracking System (ATS), ook wel sollicitantenvolgsysteem genoemd. Het is een proces waarbij een organisatie een ATS-software implementeert om het wervings- en selectieproces te automatiseren en te stroomlijnen.

Bij ATS-implementatie wordt de ATS-software geïntegreerd in het huidige wervings- en selectieproces van de organisatie. Dit kan verschillende stappen omvatten, zoals het beoordelen van de behoeften en eisen van de organisatie, het selecteren van de juiste ATS-software, het configureren van de software volgens de specifieke wervingsprocessen en workflows van de organisatie, het migreren van bestaande kandidaatgegevens naar het ATS-systeem, en het trainen van gebruikers op het gebruik van de ATS-software.

Tijdens de ATS-implementatie worden vaak best practices gevolgd om ervoor te zorgen dat de ATS-software effectief wordt geïntegreerd in het wervingsproces van de organisatie. Dit kan onder andere het optimaliseren van de vacatureplaatsing, het instellen van automatische screeningscriteria, het definiëren van de workflows voor kandidatenbeoordeling en selectie, het opzetten van rapportages en het beveiligen van de kandidaatgegevens omvatten.

De voordelen van ATS-implementatie kunnen zijn het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van het wervingsproces, het verminderen van de administratieve last, het stroomlijnen van de communicatie met kandidaten, het vergroten van de kans op het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten, en het creëren van een gestandaardiseerde en geautomatiseerde wervingsworkflow binnen de organisatie.

Reactie plaatsen