Hireheroes

Betekenis: Talent acquisition

Wat is een Talent acquisition?

Talent Acquisition is een strategische benadering van werving en selectie die gericht is op het aantrekken van hooggekwalificeerde kandidaten om vacatures in te vullen en de talentpool van een organisatie te versterken. Het gaat niet alleen om het vinden van kandidaten die over de juiste vaardigheden en ervaring beschikken, maar ook om het vinden van kandidaten die passen bij de bedrijfscultuur en de langetermijndoelstellingen van de organisatie.

Talent Acquisition omvat het gebruik van verschillende wervingsmethoden, zoals het inzetten van sociale media, het benaderen van passieve kandidaten en het werken met externe wervingsbureaus, om de juiste kandidaten te vinden. Het gaat ook om het ontwikkelen van effectieve employer branding- en marketingstrategieën om het bedrijf te presenteren als een aantrekkelijke werkgever en het opbouwen van relaties met potentiële kandidaten op lange termijn.

Het Talent Acquisition-proces gaat verder dan het traditionele wervingsproces door de focus te leggen op het opbouwen van een pool van gekwalificeerde kandidaten en het cultiveren van relaties met potentiële kandidaten. Door dit proces te volgen, kan een organisatie talent op de lange termijn aantrekken en behouden, waardoor het bedrijf een concurrentievoordeel krijgt en beter in staat is om te groeien en te innoveren.

Reactie plaatsen