Hireheroes

Betekenis: Sourcing

Wat is sourcing?

Sourcing verwijst naar het proces van het vinden en aantrekken van geschikte kandidaten voor een bepaalde functie of vacature. Dit kan worden gedaan via verschillende kanalen, zoals social media, jobboards, LinkedIn of andere professionele netwerken.

Sourcing is een belangrijk onderdeel van het recruitmentproces en kan helpen om een breed en divers talentenbestand op te bouwen. Door gebruik te maken van diverse sourcingmethoden en -kanalen, kunnen organisaties in contact komen met potentiële kandidaten die anders misschien niet gevonden zouden worden.

Het doel van sourcing is om een pool van geschikte kandidaten te creëren, zodat de organisatie kan selecteren uit de best mogelijke kandidaten voor een bepaalde functie of vacature. Het kan worden uitgevoerd door recruiters, sourcers of een combinatie van beide.

Het sourcingproces omvat vaak het opstellen van zoekcriteria, het doorzoeken van databases en netwerken, en het benaderen van potentiële kandidaten met een gepersonaliseerde boodschap om hun interesse te wekken voor de functie of vacature. Sourcing vereist een zekere mate van creativiteit en strategie om de juiste kandidaten aan te trekken en te behouden voor de organisatie.

Reactie plaatsen