Hireheroes

Betekenis: Referral programma

Wat is een referral programma?

Een referral programma is een wervingsstrategie waarbij een organisatie haar huidige werknemers aanmoedigt om geschikte kandidaten voor openstaande vacatures aan te bevelen.

In een referral programma kunnen werknemers een bonus of beloning ontvangen voor het aanbevelen van kandidaten die uiteindelijk worden aangenomen en in dienst treden. Dit kan variëren van financiële beloningen tot extra vakantiedagen of andere incentives.

Het doel van een referral programma is om hooggekwalificeerde kandidaten aan te trekken via het persoonlijke netwerk van werknemers, wat kan leiden tot betere kandidaten en lagere wervingskosten voor de organisatie. Bovendien kunnen deze kandidaten sneller worden aangenomen en ingewerkt, omdat ze al bekend zijn met de organisatie via hun contactpersoon binnen het bedrijf.

Het opzetten en onderhouden van een succesvol referral programma vereist een goede communicatie en motivatie van werknemers, evenals duidelijke richtlijnen en processen voor het aanbevelen van kandidaten. Een goed ontworpen referral programma kan bijdragen aan het opbouwen van een sterke bedrijfscultuur en het vergroten van de betrokkenheid van werknemers bij de organisatie.

Reactie plaatsen