Hireheroes

Betekenis: Recruiting analytics

Wat is recruiting analytics?

Recruiting analytics (wervingsanalyse) is het proces van het verzamelen en analyseren van gegevens over het wervingsproces om inzichten te verkrijgen en betere beslissingen te kunnen nemen. Door gebruik te maken van recruiting analytics kan een organisatie bijvoorbeeld het effect van haar wervingsinspanningen meten en analyseren welke wervingskanalen de meest succesvolle kandidaten opleveren.

Recruiting analytics kan worden gebruikt om de kwaliteit van nieuwe medewerkers te verbeteren, de wervingskosten te verlagen en de tijd die nodig is om nieuwe medewerkers aan te nemen te verkorten. Het kan ook helpen bij het identificeren van trends en patronen in de wervingsgegevens, zoals seizoensgebondenheid in de wervingsactiviteiten of een hoger verloop onder medewerkers die via bepaalde wervingskanalen zijn aangenomen.

Door middel van recruiting analytics kunnen HR-professionals betere beslissingen nemen op basis van data en inzichten, in plaats van te vertrouwen op intuïtie en ervaring. Het is daarom een waardevol hulpmiddel voor het optimaliseren van het wervingsproces en het verbeteren van de kwaliteit van nieuwe medewerkers.

Reactie plaatsen