Recruitment marketing | Hireheroes

Betekenis: Ontwikkelassessment

Wat is een Ontwikkelassessment? 

Een ontwikkelassessment is een evaluatieproces dat wordt gebruikt om de sterke punten, ontwikkelingsbehoeften en groeipotentieel van individuen te beoordelen. In tegenstelling tot selectieassessments, die worden gebruikt bij wervingsprocessen, zijn ontwikkelassessments gericht op het identificeren van gebieden waarin individuen zich kunnen verbeteren om hun professionele groei te bevorderen. 

Wat Bestaat er Uit een Ontwikkelassessment? 

Een ontwikkelassessment kan verschillende onderdelen omvatten, zoals: 

  1. Zelfevaluatie: Individuen kunnen hun eigen sterke punten en gebieden voor verbetering identificeren. 
  2. Psychometrische Tests: Tests die persoonlijkheidskenmerken, cognitieve capaciteiten en interessegebieden meten. 
  3. 360-graden Feedback: Feedback van collega's, leidinggevenden en ondergeschikten over het gedrag en de prestaties van de persoon. 
  4. Simulaties: Praktijksituaties die de individuele vaardigheden en besluitvorming kunnen meten. Interviews: Gesprekken met beoordelaars om dieper inzicht te krijgen in het gedrag en de drijfveren van het individu. 

Wat is het verschil tussen Selectie en Ontwikkelassessments?

Het belangrijkste verschil tussen selectie- en ontwikkelassessments ligt in hun doel: 

  • Selectieassessment: Dit wordt gebruikt tijdens het wervingsproces om te bepalen of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie. Het richt zich op het matchen van vaardigheden en competenties met de functievereisten.

  • Ontwikkelassessment: Dit wordt gebruikt voor huidige werknemers om hun ontwikkelingsbehoeften te identificeren en hun groeipotentieel te maximaliseren. Het richt zich op het bevorderen van persoonlijke en professionele groei. 

Kosten van een Ontwikkelassessment 

De kosten van een ontwikkelassessment kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type assessments, het aantal deelnemers en de diepgang van de evaluatie. Het kan variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro's per persoon. Organisaties kunnen contact opnemen met assessmentbureaus voor specifieke prijsinformatie op basis van hun behoeften. 

In conclusie, een ontwikkelassessment is een waardevol hulpmiddel om individuen te helpen hun sterke punten te benutten en hun ontwikkelingsbehoeften aan te pakken. Het stelt hen in staat om bewuste stappen te zetten om hun vaardigheden en prestaties te verbeteren en hun carrièrepad te versterken.

Reactie plaatsen