Hireheroes

Betekenis: Onsite recruitment

Wat is onsite recruitment?

Onsite recruitment (werven ter plaatse) verwijst naar het proces waarbij een wervingsdeskundige of HR-medewerker fysiek aanwezig is op een locatie, zoals een carrièrebeurs, een campus of een bedrijfsgebouw, om kandidaten te werven en te screenen voor openstaande vacatures.

Het doel van onsite recruitment is om het wervingsproces te versnellen en de kwaliteit van de kandidaten te verbeteren door persoonlijke interactie en het beoordelen van kandidaten op basis van meerdere criteria, zoals kennis, vaardigheden en persoonlijkheid.

Bij onsite recruitment kunnen kandidaten direct worden geïnformeerd over de organisatie en de openstaande vacatures, wat kan leiden tot een hogere mate van betrokkenheid en interesse in de functies. Door ter plaatse te werven, kan de HR-medewerker ook een beter beeld krijgen van de persoonlijkheid en vaardigheden van de kandidaat door middel van persoonlijke interactie en het observeren van non-verbale signalen.

Onsite recruitment kan een effectieve manier zijn om talent te werven en het wervingsproces te versnellen, vooral als er sprake is van een hoog verloop of een tekort aan gekwalificeerde kandidaten.

Reactie plaatsen