Hireheroes

Betekenis: Marketing management

Wat is marketing management?

Marketing management is het proces van het ontwikkelen, implementeren en beheren van marketingstrategieën en -activiteiten om de verkoop en winstgevendheid van een bedrijf te vergroten. Het omvat het onderzoeken van de markt en het begrijpen van de behoeften en wensen van klanten, het ontwikkelen van een merkimago en het bepalen van de prijs, promotie en distributie van producten of diensten.

Belangrijke taken van marketing management omvatten onder andere marktonderzoek, productontwikkeling, prijsstrategieën, reclame en promotie, verkoopbeheer en distributiebeheer. Het doel is om klanten aan te trekken en te behouden door middel van effectieve marketingstrategieën en een sterk merkimago.

Een effectief marketing management kan leiden tot hogere verkoop, winstgevendheid en marktaandeel. Het stelt bedrijven in staat om hun producten en diensten effectiever te promoten en te verkopen, en om hun klanten beter te begrijpen en te bedienen.

Marketing management speelt een belangrijke rol in het bedrijfsbeheer en wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste factoren voor het succes van een bedrijf. Het vereist een combinatie van strategisch denken, creativiteit en analytische vaardigheden om effectieve marketingcampagnes te ontwikkelen en te implementeren.

Reactie plaatsen