Hireheroes

Betekenis: Heroriëntatie

Wat is heroriëntatie?

Heroriëntatie is het proces waarbij iemand zijn of haar loopbaan opnieuw overweegt en op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden. Dit kan gebeuren om verschillende redenen, zoals het verliezen van een baan, het verlangen naar een nieuwe uitdaging, het nastreven van een andere carrière of het zoeken naar meer evenwicht tussen werk en privéleven.

Heroriëntatie begint meestal met zelfonderzoek om te bepalen wat iemands interesses, waarden, vaardigheden en doelen zijn. Vervolgens kan men loopbaanmogelijkheden onderzoeken en verkennen, bijvoorbeeld door vacatures te bekijken, te netwerken met mensen in verschillende sectoren of door loopbaanadvies te zoeken.

Het doel van heroriëntatie is om iemand te helpen een nieuwe en bevredigende loopbaanrichting te vinden. Dit kan betekenen dat iemand opnieuw getraind moet worden, nieuwe vaardigheden moet ontwikkelen of een opleiding moet volgen om zich voor te bereiden op de nieuwe loopbaanrichting.

Heroriëntatie kan ook een uitdagend proces zijn, omdat het gepaard kan gaan met onzekerheid en verandering. Het kan echter ook een kans zijn om persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen en nieuwe kansen te verkennen.

Reactie plaatsen