Hireheroes

Betekenis: Employer value proposition

Wat is een employer value proposition?

Een Employer Value Proposition (EVP) is een unieke set van eigenschappen en voordelen die een organisatie aan potentiële werknemers biedt. Het is een manier voor een organisatie om zich te onderscheiden van andere werkgevers en om potentiële werknemers aan te trekken en te behouden.

Een EVP is gebaseerd op de cultuur, waarden, missie en visie van een organisatie en omvat zaken als arbeidsvoorwaarden, werkomgeving, loopbaanontwikkeling, beloningen en erkenning, en de manier waarop de organisatie met haar werknemers omgaat. Het is belangrijk dat een EVP authentiek is en overeenkomt met de werkelijke werkomgeving van de organisatie, anders kan het leiden tot teleurstelling bij nieuwe werknemers.

Een goed ontwikkelde EVP kan helpen bij het aantrekken van talentvolle werknemers die passen bij de cultuur van de organisatie en bij het behouden van de huidige werknemers. Het kan ook helpen bij het versterken van de reputatie van de organisatie als werkgever en bij het creëren van een sterke employer brand.

In het kort is een Employer Value Proposition een unieke set van eigenschappen en voordelen die een organisatie aan potentiële en huidige werknemers biedt, gebaseerd op de cultuur, waarden, missie en visie van de organisatie. Een goed ontwikkelde EVP kan helpen bij het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers en bij het versterken van de reputatie van de organisatie als werkgever.

Reactie plaatsen