HireHeroes

Betekenis: Compensation benchmarking

Wat is Compensation benchmarking?

Compensation benchmarking, ofwel beloningsvergelijking, is het proces waarbij organisaties hun belonings- en compensatiepraktijken vergelijken met die van andere vergelijkbare organisaties in dezelfde sector, regio of branche. Het doel van compensation benchmarking is om inzicht te verkrijgen in de huidige beloningstandaarden en trends, en om ervoor te zorgen dat de beloningsstructuur van een organisatie concurrerend en rechtvaardig is.

Wat is de betekenis

De betekenis van compensation benchmarking ligt in het waarborgen van eerlijke en marktconforme beloningen voor medewerkers. Door te begrijpen hoe de beloningspakketten van de organisatie zich verhouden tot die van vergelijkbare concurrenten, kan de organisatie concurrerend blijven in het aantrekken en behouden van talent. Compensation benchmarking omvat het vergelijken van factoren zoals salarissen, bonussen, voordelen, en andere vormen van compensatie.

Dit proces helpt organisaties bij het vaststellen van passende beloningsniveaus en het aanpassen van hun beloningsstrategieën aan de veranderende marktomstandigheden. Het is een integraal onderdeel van effectief HR-beheer en draagt bij aan het behouden van een concurrerend voordeel op het gebied van talent acquisitie en -behoud.

Reactie plaatsen