Recruitment marketing | Hireheroes

Betekenis: Bedrijfsimago

Wat is een Bedrijfsimago?

Een bedrijfsimago verwijst naar het perceptuele beeld dat mensen, zoals klanten, werknemers, investeerders en het publiek, hebben van een specifiek bedrijf. Het is de manier waarop een bedrijf wordt waargenomen en geïnterpreteerd door externe partijen op basis van hun interacties, ervaringen en percepties. Het bedrijfsimago omvat zowel de feitelijke kenmerken en reputatie van het bedrijf als de emotionele en subjectieve indrukken die het oproept.

Wat is een bedrijf imago?

Een bedrijfsimago is hetzelfde als een bedrijfsimago, en het verwijst naar hetzelfde concept zoals hierboven beschreven. Het gaat over hoe een bedrijf wordt gezien en gepercipieerd door de buitenwereld.

Welke imago's zijn er?

Er zijn verschillende soorten bedrijfsimago's, afhankelijk van hoe het bedrijf wordt waargenomen en gepositioneerd. Enkele veelvoorkomende imago's zijn:

 • Positief imago: Bedrijven met een positief imago worden over het algemeen gezien als betrouwbaar, eerlijk, klantgericht en ethisch. Ze genieten doorgaans een goede reputatie en hebben positieve relaties met hun stakeholders.
 • Negatief imago: Bedrijven met een negatief imago hebben vaak te maken met problemen zoals schandalen, ethische overtredingen, slechte klantenservice of kwaliteitsproblemen. Ze kunnen worden gezien als onbetrouwbaar of niet-klantvriendelijk.
 • Innovatief imago: Sommige bedrijven hebben een imago van innovatie en creativiteit. Ze worden gezien als leiders in hun branche als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten of technologieën.
 • Milieuvriendelijk imago: Bedrijven die zich sterk inzetten voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid kunnen een imago hebben als milieubewuste organisaties.
 • Klantgericht imago: Bedrijven die zich richten op uitstekende klantenservice en klanttevredenheid kunnen een imago hebben van klantgerichtheid en klantgerichtheid.
 • Luxe imago: Sommige bedrijven streven naar een imago van luxe en exclusiviteit, wat kan helpen om een bepaalde doelgroep aan te trekken.
 • Goed doel imago: Bedrijven die zich actief bezighouden met liefdadigheidswerk en maatschappelijke betrokkenheid kunnen een imago hebben van sociaal verantwoordelijk ondernemen.

Hoe kom je achter het imago van een bedrijf?

Er zijn verschillende manieren om het imago van een bedrijf te achterhalen:

 • Online onderzoek: Lees recensies, nieuwsartikelen en social media-berichten over het bedrijf om inzicht te krijgen in hoe het wordt waargenomen door klanten en het publiek.
 • Klantenenquêtes: Voer enquêtes uit onder klanten om hun perceptie van het bedrijfsimago te begrijpen.
 • Interviews met stakeholders: Praat met belangrijke stakeholders zoals werknemers, leveranciers, investeerders en concurrenten om inzicht te krijgen in hoe het bedrijf wordt gezien in de industrie.
 • Marktonderzoek: Voer marktonderzoek uit om het imago van het bedrijf te meten ten opzichte van concurrenten en binnen de markt.
 • Bedrijfsrapporten: Bekijk jaarverslagen, financiële verslagen en duurzaamheidsrapporten van het bedrijf voor informatie over hun imago en bedrijfspraktijken.
 • Participatie in evenementen en activiteiten: Deelname aan zakelijke evenementen, conferenties en maatschappelijke initiatieven kan het imago van het bedrijf beïnvloeden en kan ook inzicht verschaffen in hoe het wordt waargenomen.

Het begrijpen van het bedrijfsimago is belangrijk omdat het de manier waarop een bedrijf wordt ontvangen en vertrouwd door klanten en stakeholders kan beïnvloeden. Het stelt bedrijven in staat om hun strategieën en communicatie aan te passen om een positiever imago op te bouwen of eventuele negatieve percepties aan te pakken.

Reactie plaatsen