Recruitment marketing | Hireheroes

Betekenis: Technisch Support Medewerker

Wat is een Technisch Support Medewerker?

Een Technisch Support Medewerker, ook wel bekend als Technische Support Specialist of Helpdeskmedewerker, is een professional die gespecialiseerd is in het bieden van klantenondersteuning voor technische vraagstukken en problemen. Ze werken meestal bij IT-bedrijven, softwareleveranciers, elektronica- en technologiebedrijven, maar ook in de bredere klantenservice-industrie.

Wat doet een Technisch Support Medewerker?

Taken van een Technisch Support Medewerker omvatten onder andere:

 1. Technische Ondersteuning: Het bieden van hulp en oplossingen aan klanten bij technische problemen met software, hardware, apparaten of diensten.
 2. Diagnose en Troubleshooting: Het diagnosticeren van technische problemen en het geven van advies om deze problemen op te lossen.
 3. Klantinteractie: Communiceren met klanten via telefoon, e-mail, chat of andere kanalen om technische vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.
 4. Oplossen van Technische Vraagstukken: Assisteren bij installatie, configuratie en gebruik van software, hardware of applicaties.
 5. Escalatie van Problemen: Indien nodig technische vraagstukken escaleren naar hoger gespecialiseerde teams binnen de organisatie.
 6. Registratie en Documentatie: Het registreren van klantinteracties en technische problemen om een duidelijk overzicht te houden van de geboden ondersteuning.

Wat is een Support Medewerker?

Een Support Medewerker is een bredere term die wordt gebruikt om te verwijzen naar professionals die klantenondersteuning bieden in verschillende sectoren, waaronder technische ondersteuning, klantenservice en helpdeskondersteuning.

Een Support Medewerker kan zich richten op verschillende aspecten van klantenondersteuning, afhankelijk van het type bedrijf of organisatie waarin ze werken.

Wat doet een Support Medewerker ICT?

Een Support Medewerker ICT is specifiek gericht op het bieden van technische ondersteuning binnen de IT-industrie. Hun taken omvatten meestal:

 1. Technische Helpdesk: Het fungeren als het eerste aanspreekpunt voor klanten met technische vragen en problemen in verband met IT-systemen, software en hardware.
 2. Software Ondersteuning: Assisteren bij de installatie, configuratie en het gebruik van softwaretoepassingen.
 3. Hardware Ondersteuning: Het oplossen van problemen met computers, laptops, printers en andere hardwareapparatuur.
 4. Netwerk Ondersteuning: Het bieden van hulp bij netwerkproblemen en connectiviteit.
 5. Remote Ondersteuning: Het verlenen van technische hulp op afstand, bijvoorbeeld via telefoon of remote desktop-software.
 6. Escalatie van Problemen: Het doorverwijzen van complexe technische vraagstukken naar gespecialiseerde teams of hoger management binnen de organisatie.

Een Support Medewerker ICT is essentieel om klanten te helpen bij het gebruik van IT-gerelateerde producten en diensten en ervoor te zorgen dat technische problemen snel en effectief worden opgelost.

Reactie plaatsen