Recruitment marketing | Hireheroes

Betekenis: Commercieel Medewerker

Wat is een Commercieel Medewerker? 

Een Commercieel Medewerker is een professional die betrokken is bij verschillende commerciële activiteiten binnen een organisatie. Deze rol is gericht op het ondersteunen van de verkoop- en marketingafdelingen en het onderhouden van klantrelaties. 

Commercieel Medewerkers zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten en zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie, het verwerken van bestellingen en het oplossen van klantvragen. 

Wat is het salaris van een commercieel medewerker? 

Het salaris van een Commercieel Medewerker kan variëren afhankelijk van factoren zoals ervaring, locatie, de omvang van het bedrijf en de specifieke verantwoordelijkheden van de functie. Over het algemeen kan het salaris van een Commercieel Medewerker gemiddeld liggen en vergelijkbaar zijn met andere administratieve functies. Het kan variëren van enkele duizenden tot enkele tienduizenden euro's per jaar. 

Wat doe je als commercieel administratief medewerker? 

Als Commercieel Administratief Medewerker voer je verschillende taken uit die gerelateerd zijn aan verkoop en klantrelaties, waaronder: 

  1. Klantenservice: Het bieden van ondersteuning aan klanten via telefoon, e-mail of persoonlijk contact om vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en informatie te verstrekken. 
  2. Orderverwerking: Het verwerken van bestellingen van klanten, inclusief facturering en het zorgen voor een vlotte afhandeling van transacties. 
  3. Offertes en prijsinformatie: Het opstellen van offertes en het verstrekken van prijsinformatie aan klanten. 
  4. Administratieve taken: Het bijhouden van verkoop- en klantgegevens, het opstellen van rapporten en het ondersteunen van algemene administratieve taken. 
  5. Ondersteuning verkoopafdeling: Het ondersteunen van de verkoopafdeling bij verschillende taken, zoals het opvolgen van leads en het plannen van afspraken.

Welke opleiding heb je nodig voor commercieel medewerker? 

Voor de functie van Commercieel Medewerker is meestal een middelbare schooldiploma (HAVO of VWO) vereist. Er zijn echter geen strikte vereisten wat betreft opleiding, en veel Commercieel Medewerkers hebben een MBO-diploma op het gebied van administratie, commercie of een verwant vakgebied

Er zijn ook bedrijven die op zoek zijn naar Commercieel Medewerkers met een HBO-diploma, vooral als de functie meer complexe verantwoordelijkheden en strategische taken omvat. Belangrijke eigenschappen die van pas komen in deze functie zijn communicatieve vaardigheden, klantgerichtheid, organisatorisch vermogen en nauwkeurigheid bij administratieve taken. 

Een commercieel inzicht en affiniteit met verkoop en klantenservice zijn ook zeer gewaardeerd in deze rol.

Reactie plaatsen