Hireheroes

Betekenis: Vacaturebank

Wat is een vacaturebank?

Een vacaturebank is een online platform waar werkgevers vacatures kunnen plaatsen en werkzoekenden kunnen zoeken naar openstaande functies. Vacaturebanken zijn een belangrijk onderdeel van de online wervingsstrategie van werkgevers, omdat ze een kosteneffectieve manier bieden om vacatures te promoten en te adverteren.

Op een vacaturebank kunnen werkgevers een gedetailleerde beschrijving van de functie plaatsen, inclusief vereiste vaardigheden, verantwoordelijkheden, salaris en voordelen. Werkzoekenden kunnen vervolgens zoeken naar openstaande functies op basis van locatie, functietitel, branche en meer.

Sommige vacaturebanken bieden ook extra functies voor werkgevers, zoals de mogelijkheid om sollicitaties te ontvangen en te beheren, evenals analyses over de prestaties van vacatures.

Vacaturebanken zijn populair omdat ze een breed publiek bereiken en werkgevers helpen om snel en efficiënt vacatures te plaatsen en te beheren. Voor werkzoekenden bieden ze gemakkelijk toegang tot openstaande functies en kunnen ze gemakkelijk en snel solliciteren op meerdere functies.

Enkele voorbeelden van populaire vacaturebanken zijn Indeed, Monsterboard en Jobbird.

Reactie plaatsen