HireHeroes

Betekenis: Vacature-alert

Wat is een vacature-alert?

Een vacature-alert, ook wel bekend als een jobalert of vacaturemelding, is een service die wordt aangeboden door veel vacaturesites en jobboards. Het stelt werkzoekenden in staat om een gepersonaliseerde melding te ontvangen wanneer er nieuwe vacatures worden geplaatst die voldoen aan hun zoekcriteria.

Om een vacature-alert in te stellen, moet een werkzoekende meestal zijn of haar voorkeuren opgeven, zoals de gewenste functietitel, locatie, branche, salarisniveau en andere relevante criteria. Zodra er nieuwe vacatures worden geplaatst die aan deze criteria voldoen, ontvangt de werkzoekende een melding via e-mail, sms of een andere communicatiemethode, zodat hij of zij snel op de hoogte is van nieuwe kansen.

Een vacature-alert kan werkzoekenden helpen om efficiënter te zoeken naar relevante vacatures en als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe kansen. Het bespaart tijd en moeite doordat werkzoekenden niet voortdurend vacatures hoeven te controleren op verschillende websites, maar in plaats daarvan automatisch op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures die aan hun voorkeuren voldoen.

Reactie plaatsen