HireHeroes

Betekenis: Sourcingstrategie

Wat is een Sourcingstrategie?

Een sourcingstrategie is een plan of aanpak die door een organisatie wordt gebruikt om de meest geschikte bronnen van goederen, diensten of arbeid te identificeren en te verwerven om aan de behoeften van de organisatie te voldoen. Het omvat het selecteren van de juiste leveranciers, het beheren van relaties met leveranciers en het bepalen van de optimale methoden om goederen en diensten te verkrijgen.

Een sourcingstrategie kan verschillende elementen omvatten, zoals het bepalen van de juiste balans tussen in-house productie en uitbesteding, het selecteren van leveranciers op basis van criteria zoals prijs, kwaliteit, levertijd en duurzaamheid, en het bepalen van contractvoorwaarden en onderhandelingsstrategieën. Daarnaast kan een sourcingstrategie ook betrekking hebben op het beheren van risico's, het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving, en het waarborgen van duurzaamheidsdoelstellingen.

Een effectieve sourcingstrategie kan helpen om de operationele efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen, de kwaliteit te verbeteren, de toegang tot markten te vergroten en risico's te minimaliseren.

Reactie plaatsen