Hireheroes

Betekenis: Jobsharing

Wat is jobsharing?

Jobsharing is een arbeidsregeling waarbij twee werknemers één baan delen, waarbij ze beiden de verantwoordelijkheid en taken van de functie delen en de werkuren verdelen. Hierbij wordt de functie van één fulltime baan verdeeld over twee parttime functies.

Bij jobsharing werken de twee werknemers samen om ervoor te zorgen dat alle taken en verantwoordelijkheden van de functie worden uitgevoerd, maar ze hebben ook de flexibiliteit om hun werkuren en taken op een manier te verdelen die voor beide partijen werkt. Bijvoorbeeld, de ene werknemer kan op maandag en dinsdag werken, terwijl de andere werknemer op woensdag, donderdag en vrijdag werkt.

Jobsharing kan gunstig zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Werkgevers kunnen profiteren van de flexibiliteit die jobsharing biedt, evenals de mogelijkheid om hooggekwalificeerde werknemers te behouden die anders misschien hun baan zouden opgeven vanwege een gebrek aan flexibiliteit in hun werkuren. Werknemers kunnen profiteren van de mogelijkheid om werk en privéleven beter te balanceren en om een carrière te behouden terwijl ze ook tijd besteden aan persoonlijke verplichtingen.

Jobsharing kan echter ook uitdagingen met zich meebrengen, zoals de noodzaak om effectief te communiceren en te coördineren met de andere werknemer om ervoor te zorgen dat alle taken worden uitgevoerd en dat er geen overlapping of gaten in de werkzaamheden ontstaan.

Reactie plaatsen