Hireheroes

Betekenis: financieel management

Wat is financieel management?

Financieel management is het proces van het beheren van de financiële middelen van een organisatie om financiële doelstellingen te bereiken. Het omvat onder andere het plannen, beheren en controleren van de financiële middelen, zoals geld, investeringen, kapitaal en activa.

Belangrijke taken van financieel management omvatten onder andere het bepalen van de financieringsbehoeften van de organisatie, het beheren van cashflow, het maken van financiële prognoses en planningen, het beheren van risico's en het rapporteren van financiële resultaten aan belanghebbenden.

Een effectief financieel management kan leiden tot een gezonde financiële positie van de organisatie en kan zorgen voor een optimale inzet van de beschikbare financiële middelen. Het is van cruciaal belang voor organisaties om hun financiële middelen effectief te beheren om te kunnen investeren in groei en ontwikkeling.

Financieel management speelt een belangrijke rol in het algemene bedrijfsbeheer en is vaak de verantwoordelijkheid van een financieel manager of CFO (Chief Financial Officer). Het vereist een combinatie van financiële expertise, strategisch denken en analytische vaardigheden om financiële doelstellingen te bereiken en de groei van de organisatie te ondersteunen.

Reactie plaatsen