Hireheroes

Betekenis: Facility management

Wat is facility management?

Facility management (FM) verwijst naar het beheer en onderhoud van de faciliteiten en infrastructuur van een organisatie, zoals gebouwen, kantoren, terreinen, apparatuur en diensten. Het doel van FM is om een veilige, gezonde en productieve werkomgeving te bieden voor medewerkers en bezoekers, terwijl tegelijkertijd kostenbesparingen worden gerealiseerd.

FM omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder het onderhoud van gebouwen en installaties, beveiliging, schoonmaak, catering, afvalbeheer, energiebeheer en facilitaire dienstverlening. Het is gericht op het bieden van een geïntegreerde en coherente aanpak voor de inrichting van werkplekken en omgevingen die de bedrijfsprocessen ondersteunen.

FM is van belang voor organisaties van alle groottes en sectoren, en wordt vooral gebruikt in kantoorgebouwen, ziekenhuizen, luchthavens, hotels en winkelcentra. Het doel van FM is om de kosten te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren, terwijl er tegelijkertijd een veilige en comfortabele werkomgeving wordt geboden.

Een belangrijk onderdeel van FM is het beheer van de werkplekken en de indeling van de ruimtes. Dit omvat het plannen van de ruimtes, de inrichting, de ergonomie, de temperatuurregeling, de luchtkwaliteit, de verlichting en de akoestiek. FM speelt ook een belangrijke rol in het bevorderen van duurzaamheid en milieubewustzijn, door het beheer van energieverbruik, afvalbeheer en de inkoop van milieuvriendelijke producten.

Facility management is een strategische functie en speelt een belangrijke rol bij het ondersteunen van de bedrijfsdoelstellingen en de strategie van een organisatie. Het zorgt ervoor dat de faciliteiten en infrastructuur van een organisatie worden beheerd op een efficiënte, veilige en kosteneffectieve manier.

Reactie plaatsen