Hireheroes

Betekenis: Employability

Wat is employability?

Employability is een term die wordt gebruikt om het vermogen van een werknemer aan te duiden om werk te vinden en te behouden, of om van baan te veranderen en zich aan te passen aan veranderende werkvereisten en de vraag van de arbeidsmarkt. Het verwijst naar de vaardigheden, kennis en capaciteiten die een werknemer heeft om te kunnen blijven werken en een positieve bijdrage te leveren aan de organisatie waar hij of zij werkt.

Employability houdt ook in dat een werknemer in staat is om te blijven leren en zich te ontwikkelen, zodat hij of zij kan blijven groeien in zijn of haar carrière. Dit omvat zowel formele trainingen als informele leerervaringen op de werkplek.

Werkgevers spelen ook een belangrijke rol bij het bevorderen van de employability van hun werknemers, door hen de kans te geven om zich te ontwikkelen en te groeien in hun carrière, door middel van training, coaching en mentoring. Dit kan niet alleen de prestaties van de werknemer verbeteren, maar kan ook leiden tot meer betrokkenheid en loyaliteit van de werknemer bij de organisatie.

Employability is van groot belang in een snel veranderende arbeidsmarkt, waarin nieuwe vaardigheden en kennis voortdurend worden vereist. Het is daarom belangrijk voor werknemers om hun employability te blijven ontwikkelen en te versterken, zodat ze klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst.

Reactie plaatsen