HireHeroes

Betekenis: Augmented reality

Wat is Augmented reality?

Augmented reality (AR), in het Nederlands ook wel "toegevoegde realiteit" genoemd, is een technologie die digitale informatie en virtuele elementen integreert met de fysieke wereld. AR verbetert de realiteit door computergegenereerde percepties toe te voegen aan de directe omgeving van de gebruiker. Deze technologie maakt gebruik van verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets, smart glasses, en headsets om de AR-ervaring mogelijk te maken.

In zakelijke contexten heeft augmented reality diverse toepassingen. Bijvoorbeeld in de industrie wordt AR gebruikt voor het trainen van werknemers, het tonen van digitale instructies op fysieke apparatuur en het verbeteren van onderhoudsprocessen. In de detailhandel kan AR worden ingezet voor het bieden van interactieve winkelervaringen, waarbij klanten producten virtueel kunnen proberen voordat ze deze aanschaffen. In de gezondheidszorg kan AR worden gebruikt voor medische training en het assisteren van chirurgen tijdens operaties.

De populariteit van AR is de afgelopen jaren gegroeid, en het wordt gezien als een veelbelovende technologie met tal van mogelijkheden om de manier waarop we werken, leren en communiceren te transformeren.

Reactie plaatsen