Hireheroes

Betekenis: Agile-framework

Wat is een Agile-framework?

Een Agile-framework is een methodologie voor projectmanagement die is ontworpen om teams te helpen bij het sneller en effectiever opleveren van producten en diensten. Agile is gebaseerd op een iteratieve aanpak, waarbij het project in kleine delen wordt opgesplitst en het team zich richt op het leveren van bruikbare resultaten op korte termijn.

Een Agile-framework omvat meestal verschillende processen, tools en rollen om teams te helpen bij het beheren van hun werk. Enkele bekende Agile-frameworks zijn Scrum, Kanban, Lean en Extreme Programming (XP).

Een Agile-aanpak omvat verschillende principes, zoals het belang van transparantie, samenwerking, klanttevredenheid, adaptiviteit en het continu verbeteren van processen en resultaten. Het doel van een Agile-framework is om teams te helpen zich snel aan te passen aan veranderende omstandigheden en snel te reageren op feedback van klanten of stakeholders.

Agile-frameworks zijn vooral populair in de softwareontwikkeling, maar worden steeds vaker toegepast in andere sectoren en disciplines. Door de flexibiliteit van het framework kunnen teams hun werk beter organiseren en zich richten op het leveren van maximale waarde voor de klant.

Reactie plaatsen