Recruitment marketing | Hireheroes

Betekenis: Sales Support Medewerker

Wat is een Sales Support Medewerker? 

Een Sales Support Medewerker is een belangrijk lid van het verkoop- en klantenserviceteam binnen een organisatie. Deze rol is gericht op het bieden van essentiële administratieve en operationele ondersteuning aan de verkoopafdeling om het verkoopproces soepel te laten verlopen. 

De Sales Support Medewerker speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van accountmanagers, verkoopteams en klanten om de verkoopdoelstellingen van het bedrijf te bereiken. 

Wat doet een medewerker sales support? 

De taken van een medewerker sales support omvatten onder andere:

6 taken van een Sales Support Medewerker

 1. Offertes en voorstellen: Het opstellen en verzenden van offertes en voorstellen naar potentiële klanten op basis van de behoeften en specificaties van de klant. 
 2. Orderverwerking: Het verwerken van verkooporders, inclusief het controleren van prijzen, voorraadbeschikbaarheid en levertijden. 
 3. Klantcommunicatie: Het bieden van ondersteuning aan klanten door vragen te beantwoorden, problemen op te lossen en eventuele klachten te behandelen. 
 4. Voorraadbeheer: Het bijhouden van voorraadniveaus en ervoor zorgen dat producten beschikbaar zijn om aan de vraag van klanten te voldoen. 
 5. Rapportage: Het genereren van verkooprapporten en analyses om het management inzicht te geven in de prestaties van de verkoopafdeling. 
 6. CRM-beheer: Het bijwerken en onderhouden van het Customer Relationship Management (CRM) -systeem om klantinformatie en verkoopactiviteiten nauwkeurig te registreren. 

Wat verdient een medewerker sales support? 

Het salaris van een medewerker sales support varieert afhankelijk van factoren zoals ervaring, locatie en de omvang van het bedrijf. Over het algemeen ligt het salaris van een medewerker sales support in lijn met het gemiddelde salarisniveau van administratieve ondersteunende functies

In veel gevallen kunnen ervaren sales support medewerkers een iets hoger salaris ontvangen, vooral als ze gespecialiseerde vaardigheden en kennis hebben die waardevol zijn voor de organisatie. 

Wat doet een salesafdeling? 

Een salesafdeling is verantwoordelijk voor het stimuleren van de omzet en het behalen van de verkoopdoelstellingen van een organisatie. 

De 6 belangrijkste functies van een salesafdeling 

 1. Verkoopstrategie: Het ontwikkelen van verkoopstrategieën en -plannen om de groei en winstgevendheid van het bedrijf te bevorderen. 
 2. Leadgeneratie: Het identificeren en aantrekken van potentiële klanten (leads) die interesse hebben in de producten of diensten van het bedrijf. 
 3. Verkoopactiviteiten: Het uitvoeren van verkoopactiviteiten, zoals het geven van productdemonstraties, het voeren van verkoopgesprekken en het onderhandelen over deals. 
 4. Klantrelatiebeheer: Het onderhouden van sterke relaties met bestaande klanten om klantloyaliteit te bevorderen en herhaalde aankopen aan te moedigen. 
 5. Verkoopondersteuning: Het samenwerken met andere afdelingen, zoals marketing en customer support, om de verkoopinspanningen te ondersteunen en te zorgen voor een naadloze klantervaring. 
 6. Marktonderzoek: Het verzamelen en analyseren van marktinformatie om inzicht te krijgen in de behoeften van klanten en de concurrentiepositie van het bedrijf. 

De salesafdeling speelt een kritieke rol bij het genereren van inkomsten en het bevorderen van het succes van een organisatie. Samen met sales support medewerkers werken zij nauw samen om een effectieve en efficiënte verkoopmachine te creëren die waarde levert aan klanten en de groei van het bedrijf stimuleert.

Reactie plaatsen