Hireheroes

Betekenis: Automonteur

Wat is een automonteur?

Een automonteur is een technicus die verantwoordelijk is voor het onderhouden, repareren en afstellen van motorvoertuigen, zoals auto's, vrachtwagens en motorfietsen. Ze voeren regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het vervangen van olie en filters, het controleren en repareren van remmen en banden, en het afstellen van motoren.

Als er problemen optreden met een voertuig, voert een automonteur diagnostische tests uit om de oorzaak van het probleem vast te stellen en vervolgens de nodige reparaties uit te voeren. Ze gebruiken verschillende gereedschappen en apparatuur, zoals hefbruggen, compressoren, diagnoseapparatuur en handgereedschap.

Om een automonteur te worden, moet men een opleiding in de autotechniek volgen. Dit kan een middelbare beroepsopleiding (MBO) zijn of een beroepsopleiding op het niveau van het hoger beroepsonderwijs (HBO). Het is ook mogelijk om on-the-job training te volgen.

Wat verdient een automonteur?

Het salaris van een automonteur kan variëren afhankelijk van hun ervaringsniveau, specialiteit en het type organisatie waarvoor ze werken. Volgens recente gegevens van het beloningsinformatiebedrijf Salariswijzer, verdienen automonteurs in Nederland gemiddeld tussen de € 2.200 en € 3.800 bruto per maand.

Reactie plaatsen