Recruitment marketing | Hireheroes

Betekenis: Personal Assistant

Wat is een Personal Assistant?

Een Personal Assistant is een professional die direct samenwerkt met een manager, leidinggevende of een ander persoon om hen te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden en professionele verantwoordelijkheden. Ze zijn verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de workflow, het regelen van afspraken, het beheren van correspondentie en andere administratieve taken om ervoor te zorgen dat hun werkgever efficiënt en effectief kan werken.

Wat zijn de taken van een Personal Assistant?

De taken van een Personal Assistant kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en eisen van hun werkgever.

 5 taken van een Personal Assistant

  1. Agendabeheer: Het beheren en organiseren van de agenda van hun werkgever, inclusief het inplannen van afspraken, vergaderingen en evenementen.
  2. Correspondentie: Het beheren van e-mails, telefoontjes en andere vormen van communicatie namens hun werkgever en het afhandelen van inkomende vragen.
  3. Reisplanning: Het regelen van reisarrangementen, zoals vluchten, accommodaties en vervoer, voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden.
  4. Administratieve ondersteuning: Het uitvoeren van administratieve taken, zoals het opstellen van documenten, rapporten en presentaties.
  5. Notuleren: Het notuleren van vergaderingen en belangrijke discussies om een overzicht te bieden van de besproken onderwerpen.

Hoeveel verdien je als Personal Assistant?

Het salaris van een Personal Assistant kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, het ervaringsniveau en de complexiteit van de taken die ze uitvoeren. Over het algemeen kunnen Personal Assistants een concurrerend salaris verwachten vanwege hun belangrijke rol bij het ondersteunen van leidinggevenden en professionals.

Salaris van een Personal Assistant

Het gemiddelde salaris van een Personal Assistant kan variëren tussen de €30.000 en €60.000 per jaar, afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Wat doet een Assistent?

Over het algemeen is een assistent iemand die taken uitvoert ter ondersteuning van een individu, team of organisatie. Afhankelijk van het specifieke vakgebied kunnen de verantwoordelijkheden van een assistent variëren. 

Een assistent kan administratieve taken uitvoeren, klantenservice bieden, planning en organisatie beheren, notuleren, communicatie afhandelen en verschillende andere taken uitvoeren die het werkproces van hun werkgever vereenvoudigen en verbeteren.

Reactie plaatsen