HireHeroes

Betekenis: Talent acquisition specialist

Wat is een Talent acquisition specialist?

Een Talent Acquisition Specialist, ook wel bekend als een Specialist Talent Acquisition of een Specialist Werving en Selectie, is een professional op het gebied van personeelswerving en -selectie. Deze specialist is verantwoordelijk voor het aantrekken en aannemen van getalenteerde en gekwalificeerde kandidaten voor openstaande functies binnen een organisatie.

De taken van een Talent Acquisition Specialist kunnen onder andere bestaan uit het opstellen en plaatsen van vacatures, het proactief zoeken naar kandidaten via verschillende kanalen, het screenen van CV's en sollicitaties, het voeren van sollicitatiegesprekken, het uitvoeren van referentiechecks, het onderhandelen over salarissen en arbeidsvoorwaarden, en het coördineren van het aannameproces. Daarnaast kan een Talent Acquisition Specialist ook betrokken zijn bij het ontwikkelen en implementeren van wervingsstrategieën, het bouwen van talentpools, het onderhouden van relaties met externe wervingsbureaus en het rapporteren over de voortgang van het wervingsproces aan het management.

Een Talent Acquisition Specialist heeft doorgaans een gedegen kennis van de arbeidsmarkt, recruitmenttrends en -technieken, en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen communiceren met kandidaten, hiring managers en andere stakeholders. Het doel van een Talent Acquisition Specialist is om het beste talent aan te trekken en aan te nemen voor de organisatie, zodat deze kan blijven groeien en succesvol kan zijn op de lange termijn.


Reactie plaatsen