HireHeroes

Betekenis: Management by walking around

Wat is management by walking around?

Management by walking around (MBWA) is een managementmethode waarbij managers regelmatig rondlopen en praten met medewerkers op de werkvloer om zo beter inzicht te krijgen in wat er speelt binnen de organisatie.

Door regelmatig rond te lopen, kunnen managers in contact komen met medewerkers op alle niveaus van de organisatie en de werkvloer beter leren kennen. Zo krijgen ze een beter begrip van de dagelijkse processen, problemen en uitdagingen waarmee medewerkers te maken hebben. Door te luisteren naar de input en feedback van medewerkers, kunnen managers vervolgens gerichte acties ondernemen om de organisatie te verbeteren.

MBWA kan ook bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur en motivatie van medewerkers. Door regelmatig contact te hebben met medewerkers en interesse te tonen in hun werk, voelen zij zich gewaardeerd en gehoord. Dit kan leiden tot een hogere tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers.

Een ander voordeel van MBWA is dat managers snel veranderingen en problemen kunnen signaleren en hierop kunnen inspelen. Dit kan helpen om processen te verbeteren en productiviteit te verhogen.

Een mogelijke uitdaging bij MBWA is dat managers soms te veel tijd besteden aan rondlopen en praten met medewerkers, waardoor ze minder tijd hebben voor andere belangrijke taken. Het is daarom belangrijk om een balans te vinden tussen het rondlopen en het uitvoeren van andere taken.

Reactie plaatsen