Hireheroes

Betekenis: Exit interview

Wat is een exit interview?

Een exit interview is een gesprek dat wordt gehouden tussen een vertrekkende medewerker en een vertegenwoordiger van de organisatie (bijvoorbeeld iemand van HR) om de redenen van het vertrek van de medewerker te bespreken. Het doel van een exit interview is om informatie te verzamelen over de redenen van het vertrek van de medewerker en om feedback te krijgen over de ervaringen van de medewerker binnen de organisatie.

In een exit interview kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals de redenen van het vertrek, de relatie met de leidinggevende, de werkomstandigheden, de cultuur van de organisatie, de kansen voor ontwikkeling en doorgroei en de arbeidsvoorwaarden. Het is belangrijk dat het gesprek op een respectvolle en open manier wordt gevoerd, zodat de medewerker zich vrij voelt om zijn of haar mening te geven.

De informatie die wordt verzameld tijdens een exit interview kan worden gebruikt om de organisatie te verbeteren en om toekomstige vertrekken te voorkomen. Door te luisteren naar de feedback van vertrekkende medewerkers, kan de organisatie bijvoorbeeld de werkomstandigheden, de communicatie of de loopbaanmogelijkheden verbeteren.

Kortom, een exit interview is een gesprek tussen een vertrekkende medewerker en een vertegenwoordiger van de organisatie om informatie te verzamelen over de redenen van het vertrek en om feedback te krijgen over de ervaringen van de medewerker binnen de organisatie. Het is een belangrijk instrument voor organisaties om zichzelf te verbeteren en toekomstige vertrekken te voorkomen.

Reactie plaatsen