HireHeroes

Betekenis: Candidate relationship management

Wat is Candidate relationship management?

Candidate Relationship Management (CRM), ook wel Kandidatenrelatiebeheer genoemd, is een strategische benadering van het beheren en onderhouden van relaties met potentiële kandidaten gedurende het hele wervingsproces. Het heeft tot doel om een positieve interactie en betrokkenheid met kandidaten te bevorderen, ongeacht of ze op dat moment actief solliciteren of nog niet klaar zijn om een nieuwe baan te zoeken.

Bij CRM ligt de focus op het opbouwen van langdurige relaties met kandidaten, het opbouwen van een talentpool en het opbouwen van een netwerk van potentiële kandidaten die in de toekomst mogelijk geschikt zijn voor openstaande vacatures binnen de organisatie. Het gaat niet alleen om het reageren op actuele vacatures, maar ook om het opbouwen van een duurzame relatie met kandidaten door middel van gepersonaliseerde communicatie, het bieden van waardevolle informatie en het creëren van positieve ervaringen.

CRM kan verschillende activiteiten omvatten, zoals het proactief benaderen van potentiële kandidaten via verschillende kanalen zoals social media, talentpools, evenementen en netwerkbijeenkomsten, het regelmatig communiceren met kandidaten om hen op de hoogte te houden van nieuwe kansen, het bieden van feedback en advies aan kandidaten, en het zorgen voor een positieve kandidaatervaring, zelfs als ze niet worden geselecteerd voor een specifieke functie.

Reactie plaatsen